Vlákninový Mix 3, 85 g

pro Váš zdravý životní styl Více informací

180,- Kč vč. DPH
skladem






   zatím nehodnoceno

Obj. číslo:103
Výrobce:EUROPEPHARMA
Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové
Sazba DPH:15.0%

! V PRŮBĚHU AKCE SE NA PRODUKT NEVZTAHUJÍ SLEVY ANI SLEVOVÉ KUPÓNY !

Přírodní mix pšeničné, bramborové a jitrocelové vlákniny obsahuje kombinaci nerozpustných a rozpustných balastních látek s celkovým obsahem v sušině 78,5 %.

Vláknina je nevstřebatelnou částí potravy, rostlinného původu. Dělí se na vlákninu rozpustnou, která může být částečně využita střevními bakteriemi a je zdrojem energie, a nerozpustnou, která prochází trávicím traktem nezměněná. 

  •  je ideální pomocník při redukčních dietách, má sytivý účinek, snižuje chuť k jídlu
  • podporuje činnost střev, upravuje zažívání, čistí střeva a tím podporuje imunitu
  • stabilizuje hladinu krevního cukru, snižuje hladinu cholesterolu
  • pomáhá v boji proti civilizačním chorobám
  • 100% přírodní, bez alergenů, bez laktózy, bez lepku (vyráběna ze stébel rostlin, neobsahuje více než 10mg/kg lepku ve směsi)
  • vhodné pro vegetariálny, vegany

 

Výhody při používání vlákniny v kuchyni

 Nemá žádnou chuť ani barvu, proto nabízí širokou škálu využití v gastronomii.

- nahrazuje zahušťovadla, umožňuje měnit strukturu a konzistenci potravin, vhodná pro přípravu nízkokalorických jídel

- nahrazuje sacharidy, tuky a ostatní zdroje energie, aniž by to mělo vliv na zhoršení chutě

- má vysokou kapacitu a schopnost vázat a zadržovat vodu (ideální do mletého masa)

- má zanedbatelné množství kalorii (snižuje tučnost omáček, majonéz)

- snadno se rozpouští v teplé i studené tekutině

- snadno se rozmíchá, nezanechává hrudky

- vynikající zahušťovací a stabilizační vlastnosti, jak zatepla tak i za studena (ideální pro přípravu Raw pokrmů)

- zahuštěná tekutina je příjemně hladká a v ústech netvoří šlem

- pomáhá omezit tvorbu krystalů při mražení

Tento alternativní způsob zahušťování vřele doporučujeme. Jedná se o další krok ke zdravé a vyvážené stravě, která dodá lehkost do Vaší kuchyně.

 

Jak vláknina pomáhá střevním bakteriím?

Lidé se bez střevních bakterií neobejdou. Správná skladba a bohatství mikroflóry totiž působí přímo na imunitní systém, fyzickou kondici i psychický stav přímou komunikací s mozkem. Moderní strava plná zpracovaných potravinářských výrobků bakteriím spíš škodí, a tím přibývá souvisejících onemocnění.

Vláknina totiž chrání střeva před vyhladovělými bakteriemi, které pak napadají slizniční tkáň střev. Takto oslabené sliznici je pak snadno terčem patogeních činitelů, kteří různá onemocnění vyvolávají.

Řešením je pravidelný přísun vlákniny.

Řada výzkumů prokázala, že strava s dostatkem vlákniny prospívá nejen střevům, ale pomáhá udržovat štíhlou linii, chrání před chorobami srdce a cév, posiluje imunitu, zlepšuje myšlení a paměť, je prevencí depresí a demence.

www.bety.cz

 

 

Zajímavé odkazy:

http://www.celostnimedicina.cz/vyznam-vlakniny-ve-strave.htm

http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/tipy-zdrave-vyzivy/Vlaknina-je-pro-lidske-telo-nedocenitelna__s639x9052.html

https://www.novinky.cz/zena/styl/405336-vlaknina-jako-prevence-chronickych-onemocneni-ve-vyssim-veku.html

 

Energetická hodnota

817 kJ  /  201 kcal

Tuky

< 0,1 g

z toho nasycené mastné kyseliny

< 0,1 g

Sacharidy

10 g

z toho cukry

< 0,1 g

Vláknina

78,5 g

Bílkoviny

2,4 g

Sůl

1,0 g

DÁVKOVÁNÍ 1 lžička denně
Jméno:
Předmět:
Příspěvek:
 
  
Europepharma © 2019
redakční systém RYCHLÝ OBCHOD | design Neofema, s.r.o.